Η δικηγορική εταιρεία Ν.Π. Καμπάνης – Ν.Ι. Καραμητσάνης & Συνεργάτες αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του δικηγορικού γραφείου «Πέτρος Καμπάνης & Συνεργάτες».
Ο Πέτρος Καμπάνης (1931-2019), συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση του παππού του Λορένζου και του πατέρα του Νικολάου, δικηγόρων Ερμουπόλεως Σύρου, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1955. Μετά από μεταπτυχιακές σπουδές (Postgraduate Diploma) στο London School of Economics, ξεκίνησε το γραφείο του στην Αθήνα (Οδός Σταδίου 59 - Στοά Ορφανίδη) το έτος 1958. Το γραφείο Πέτρου Καμπάνη & Συνεργατών μετακόμισε στην οδό Ομήρου 6 το 1964, για να καταλήξει στον αριθμό 50 της ίδιας οδού το έτος 1972.

Το γραφείο στελεχώθηκε από αρκετούς δικηγόρους – συνεργάτες, με αρχαιότερο όλων τον Ηλία Δημητρίου, και εστίασε τη δραστηριότητά του κυρίως σε υποθέσεις ναυτιλιακού χαρακτήρα έως το τέλος της 10ετίας του 1980.

Από την αρχή της 10ετίας του 1990 οι τομείς εξειδίκευσης του γραφείου διευρύνθηκαν, κυρίως, στην κατεύθυνση του εμπορικού δικαίου εν γένει, με έμφαση στο δίκαιο εταιρειών.

Τη νέα δικηγορική εταιρεία ίδρυσαν το έτος 2006 οι συνεργάτες του γραφείου
«Πέτρος Καμπάνης & Συνεργάτες» Νίκος Καμπάνης (γιος του ιδρυτή του γραφείου) και Νίκος Καραμητσάνης, διευθυντής σήμερα Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ, συνεχιστής και αυτός μακράς οικογενειακής παράδοσης στη δικηγορία, διαδεχόμενος το θείο του Γεώργιο Καραμητσάνη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 1997. Ο Πέτρος Καμπάνης συνταξιοδοτήθηκε την 3η Δεκεμβρίου 2008 και μετά από 50 έτη μαχόμενης δικηγορίας, παραιτήθηκε από την ενεργό δράση.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Δικηγόρος Παρ'Αρείω Πάγω – Σύμβουλος
Δικηγόρος παρ’ Εφέταις